Környezeti nevelést segítő ötletek, tippek

Zoé meséi

Zoé meséi

Tojásfestés természetesen

Húsvét természetesen

2021. március 21. - JBrigó

Akárhol jártok is a "zöld életmódban", a Húsvét az az ünnep, aminél a lehető legegyszerűbben alkalmazható a környezetbarát készülődés, ami nem csak pénztárca-, hanem egészségbarát megoldás is egyben. Ne aggódj, nem megy a szépség rovására!

himestojas600_400.jpgKép: Életszépítők

Az előző cikkben néhány olyan dekorációt gyűjtöttem össze neked, amelyet újrahasznosítással készíthettek el otthon, akár együtt a gyerkőccel. Ezzel minden alapanyagot tovább tartasz a körforgásban, ami a műanyagok esetén igazán környezettudatos lépés. Az elkészült dolgokat megőrizheted, évről-évre újra fel is használhatod. Ezzel óvod a környezetet, kedves emlékeket őrzöl, és hagyományt is teremtesz. Bekerül a ti körforgásotokba, amely által tovább viheti a gyermeked a szokást.

 

Nincs Húsvét tojásfestés nélkül!

 

Több éve decoupage (ejtsd.: dekupázs) lázban égtem, ezzel a technikával több tojást is készítettem, hungarocell alapra. Ma is ezzel díszítem az otthonom, immár 5.éve! Ha nagyobb gyerekekkel "dolgozol" vagy csak te szeretnél kreatív kikapcsolódásban részesülni, ajánlom ezt a módszert.

A lehető legtermészetesebb módon ételek felhasználásával lehet (véleményem szerint) a legszebb tojásokat elkészíteni. Víz, só, ecet szükséges a kiválasztott héjhoz, a főzővíz elkészítéséhez. Minél tovább áll a lében a tojás, annál sötétebb lesz a végeredmény.
Növényekkel csodás mintát varázsolhatunk rá! Petrezselyem, pitypang, bármi jól mutat rajta. Vizesen kell a tojásra simítani festés előtt, majd harisnyába bújtatva rászorítani. Ahogy így áll a "kis csomag" a lében, ott marad rajta a minta. Fényessé egy kis szalonnával lehet a végeredményt.

Összegyűjtöttem ezúttal is neked néhány kedvcsináló fotót a Google segítségével:

 

Ne feledd, ha természetesen készültök, oszd meg velem a tapasztalataidat, ha elakadtál, keress meg nyugodtan, szívesen segítek! :)

A következő alkalommal (két hét múlva) kosarakat mutatok neked, amelyeket elkészíthettek a tojásoknak. Jövő héten pedig az Instagramon kerül sor a havonta esedékes élő beszélgetésre egy anyukával, a zöld nevelésről. Tarts velem ott is!

nevtelen_terv_23.png

 

 

 

 

 

 

zold_levelek_tajepites_logo_3.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zoemesei.blog.hu/api/trackback/id/tr7716472340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2021.03.22. 23:08:59

Ez is egy mese. Mikor fiatalabb voltam, az ártalmatlan festékkel pirosra festett tojást, kihegyezett, ecetbe mártott hurkapálcával hímeztem, minta, és puha pamut ronggyal kitörölve a felmart festék, nagyon finom rajzokat lehetett csinálni, és könnyebb, mint a viaszolás. Aztán lustultam, jött az „aranytoll”, gagyi, de egyszeri használatra jó. És a baleset. A hibiszkusz teának gyönyörű színe van, és én az egész virágokból főzöm, nem a filterben kicsit színezett valamiből. Este be a tojásokat a teába, és reggelre nem bíborszínűek, hanem koromfeketék lettek. Nem lehet képet mellékelni, de, ha érdekel, a HÉTKÖZNAPOK (blog.hu) –n megnézheted, nincs sok bejegyzés, öt perc.
süti beállítások módosítása