Környezeti nevelést segítő ötletek, tippek

Zoé meséi

Zoé meséi

Újrahasznosított húsvéti dekor

Húsvét természetesen

2021. március 14. - JBrigó

A boltok polcai tele vannak szebbnél-szebb dekorációval, amik csak arra várnak, hogy megvásároljuk őket. Az ünnepi időszakban mindenhol ott vannak, figyelemfelkeltő helyeken, reklámokban, ahol mindenképpen belebotlunk. Ezért való igaz, nehéz megállni a vásárlást, és tudatosnak maradni, főleg akkor, ha szereted is a dekorálást.
Azonban ha ez a hobbi nem áll messze tőled, mindenképpen érdemes fontolóra venned, hogy a tavalyiak újra felhasználása mellett magad készíts néhány darabot. Több előnnyel is jár, ha megfogadod, és kipróbálod magad:

  • időt takarítasz meg, amit a boltban válogatással töltenél
  • fentiből következik, hogy pénzt spórolsz vele
  • az újrahasznosítás nem csak neked, és a pénztárcádnak, hanem a környezetnek is jó
  • ha a gyerkőccel együtt próbálkozol, fejlesztheted őt, és építheted a köztetek kialakult köteléket, nagyobbaknál alkotás közben könnyebben megy a kommunikáció
  • teljesen egyedi alkotásokhoz, dekorációhoz juthatsz hozzá ilyen módon, ami valóban rendkívül különleges

Az elkövetkező időszakban segíteni fogok neked abban, hogy hogyan is készülj úgy, hogy tudatos maradsz, és a környezetbarát, természetes alapanyagokat helyezed előtérbe, valamint újrahasznosítasz.

nevtelen_terv_8_1.png

 

Dekorálásra fel!


A felhasználható alapanyagok java megtalálható egy átlagos háztartásban, így valószínűleg nálad is, vagy rendkívül olcsón beszerezhető. Összegyűjtöttem a Google segítségével néhány tipikus "egyszerű, de nagyszerű" ötletet, amelyek bármelyikét kipróbálva pofon egyszerűen teremthetsz Húsvétváró hangulatot otthon.

Láthatod, hogy maradék kartondoboz, tojástartó, festék, és némi színes papír segítségével nem lehet nehéz dolgod! A gyerekekkel igazán jó móka ezek bármelyikének elkészítése, érdemes korukhoz mérten "befognod" őket az alkotásba. Ez által már egészen pici koruktól megalapozhatod az újrahasznosítást, mint szokást, ami felnőtt korukra inkább természetessé válhat, mintsem teherré.

A folytatásban megmutatom, hogyan lehet természetesen gyönyörű tojásokat festeni, kosarakat készíteni, valamint tippeket is adok az ajándékok összeállításához. Ha pedig kíváncsi vagy, én hogyan készülődök Zoéval, tarts velem az Instagramon, ahol sok minden más mellett ebbe is betekintést nyerhetsz.

Várlak szeretettel! Addig is jó készülődést kívánok!

nevtelen_terv_23.png

 

 

 

 

 

zold_levelek_tajepites_logo_3.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoemesei.blog.hu/api/trackback/id/tr8816460986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása