Környezeti nevelést segítő ötletek, tippek

Zoé meséi

Zoé meséi

2 játékötlet a szabadban

2021. augusztus 22. - JBrigó

 nevtelen_terv_31.png

Még tart a nyár, és mivel épp elég reklám témája már az iskolakezdés, kicsit a gyerekek "oldalára" állva szeretnék más központi témát választani az első augusztusi blogbejegyzésnek.

Szebbnél szebb játék szabadtéri játék kapható a boltokban, viszont annak, aki a környezettudatosság mellett dönt, nehezebb dolga lehet. A "zöld" játékok természetes alapanyagból készülnek, és borsosabb árúak műanyag társaiknál. Persze az árfekvésen túl több előnnyel indulnak, mégis most a környezettudatosságra helyezve a hangsúlyt mutatok néhány remek, pénztárcabarát választást. 

 

Készíts játszóházat!

 

“újrahasznosítható anyagokból, kartondobozokból, egyéb háztartási csomagolókból, elkészítheted saját játszóházadat. Környezetkímélő szórakozás.” - Forrás

56591-find-make-playhouse-jatszohaz-0.jpg

Kép forrása: akebiajatek.hu

A ház elkészítésével tehát nem csak a feleslegesen kallódó dobozok kerülnek felhasználásra, de környezetbarát megoldást választasz a vásárlással a gyermek számára. Általa megtanulja az újrahasznosítás fontosságát, a lehetőségeket, valamint a kreativitása, fantáziája is fejlődik általa.

Ajánlott életkor: 3+

 

Hajóra, ha esik, ha fúj!

 

304244_2.jpg

Kép forrása: akebiajatek.hu

Parafa, kender, és fa alapanyagú játék, amely minden időjárási körülmények között használható. Ráadásul a hajó kiegészíthető bármilyen olyan elemmel, amit csak talál a gyerkőc a természetben!
A gyártó többféle csomagot is kínál, így bogarak, sőt, akár robotok is születhetnek a kis kezek által. Innen rendelhető!

Ajánlott életkor: 6+ 

 

Ezeken kívül még többféle játékot találsz, különféle árkategóriában. Láthatod, hogy érdemes körülnézni, játszhattok környezettudatosan a szabadban, ha a bot, vagy a kavicsok nem jönnek be. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoemesei.blog.hu/api/trackback/id/tr8516646478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása