Környezeti nevelést segítő ötletek, tippek

Zoé meséi

Zoé meséi

4 környezetbarát játék a kicsiknek

2020. december 13. - JBrigó

Az előző cikkemben olyan társasjátékokat mutattam, amelyek a nagyobb gyerkőcök tudatos nevelésében tudnak téged támogatni, az egész család számára szórakoztató módon. Ma pedig néhány olyan opcióra hívom fel a figyelmed, amely a kisebbek számára ideális választás, ha környezettudatos ajándékon gondolkodsz karácsonyra, vagy csak idejét érzed beszerezni ilyen játéknak.

nevtelen_terv_8.png

Akros fejlesztő társasjáték

Ez egy olyan kártyajáték, amely a párkeresőn alapul. A párok ebben az esetben a helyes-helytelen kapcsolatán alapulnak. A csomag összesen 17 párt tartalmaz. Bár a leírás szerint elsősorban intézményeknek ajánlott a környezeti neveléshez, az én véleményem az, hogy ez otthonra is tökéletes választás!

Ajánlott kor: 3+

akros_kornyezetvedelem.jpg

Diotoys

A vásárlással egy családi manufaktúrát támogatsz, és emellett egy gyönyörű, természetes játékot kaptok. 1987 óta készítenek játékokat, amelyek tartósságuknak köszönhetően tovább örökölhetőek. A játékok kézzel készüének, és a termékeik között fellelhetőek mozgó termékek is.

Ajánlott kor: Terméktől függően 0+

lorry_wooden_toy_1_29326_1538128259_451_416.jpg

 

Grimm's

A német márka termékei minőségi alapanyagból készülnek, baba-, és környezetbarát festékkel! A gyártó ellenőrzött, fenntartható forrásból származó fával dolgozik, így ügyelve a környezetre. A játékok tervezése során a tervezőkre Waldorf és Montessori elvek hatottak, így alkalmazhatóak nyitott végű játékként a legtöbb termékeik. Biztonságosak, megbízhatóak, fejlesztenek, bár igen borsos árúak. Több hazai webshop is forgalmaz Grimm's játékokat, érdemes körülnézni.

Ajánlott kor: Terméktől függően 0+

 

Makedo

Használjátok fel az otthon fellelhető alapanyagokat! Dobozból markoló? Papírpohárból állatok? A termékek innen rendelhetőek.

20190821082457-5.png

Láthatod, hogy már kisebbek számára is mennyi lehetőség vár rád, ha a zöld nevelésben gondolkodsz. Minél korábban kezded, annál jobb! Érdemes hát körülnézned, kutatnod, még most sincs késő tudatosabb karácsonyt tervezni szervezni. Ha ez utóbbiba nem tudod hogyan is vágj bele, esetleg eszedbe sem jutott, hogy erre nem is olyan nehéz felkészülni, látogass el a webshopba, és használd ki ezt az ingyenes segítséget, amelyet ezért alkottam!

nevtelen_terv_23.png

 

 

 

 

zold_levelek_tajepites_logo_3.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zoemesei.blog.hu/api/trackback/id/tr5716334916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása