Környezeti nevelést segítő ötletek, tippek

Zoé meséi

Zoé meséi

Új zöld év

2022. január 11. - JBrigó

Ha követsz az Instagramon, akkor bizonyára olvastad már a tűzijátékról szóló posztomat. (Ha még nem, ide kattintva pótolhatod.) Itt röviden, ám őszintén írtam arról, hogyan viszonyulunk ehhez a dologhoz. 
A mai blog bejegyzésben hosszabban fejtem ezt ki, valamint azt, hogyan is indulunk neki az Újévnek.

Ha törekszel a környezettudatos életmódra, akkor neked is érdekes lehet ez a cikk. Olyan gyakorlati tanácsokat is megosztok, amelyek alkalmazása segíthet a törekvéseid további megtételében, a fejlődésben.

nevtelen_terv_80.png

Szilveszter 

 

Bár napok teltek már el, mégis szeretnék írni róla. A Szilveszter lényege még mindig ugyanis a tűzijáték. Hogyan viszonyulunk ki hozzá?

Nem szeretjük, és természetesen nem alkalmazzuk. Azt tudni kell, hogy a "zöld" életmódra váltásunk előtt sem volt ez másként. Ugyanakkor a gyerek hozta az ehhez (is) való rugalmasságunkat. Erről írtam abban az Insta posztban. Ezért is emelem ki, hiszen remekül mutatja, hogyan is lehet zöldíteni úgy, hogy a gyerek ne lássa kárát, és ne rossz életszakaszként maradjon meg benne az, amikor bolygóbarát életre váltottak a szülők. 

 

Újév

 

Az élet megy tovább. Van, aki fogadalmakkal indítja, van, aki nem. Bármelyik csoportba tartozz is, tervezned, célokat kitűzni érdemes.
Írd le, összegezd, mit szeretnél idén kiváltani, máshogy csinálni, írj listát arról, hogy akár magatoknak, akár a gyerekeknek mit szeretnél beszerezni. Ha ez megvan, akár elosztod időszakosan, akár kipipálós lista marad, egy lépést előre tettél a zöld úton. Ennyi az egész, és ezért már légy büszke magadra!

Ha valamit viszont megtanultam anyaként az az, hogy nagyon fontos rugalmasan kezelni a dolgokat. Nem úgy, és nem akkor fog sikerülni semmi. Nem lehetetlen, de valljuk be sokkal nehezebb összehozni.
Szóval ha valamire nem jut idő, nem sikerül, ne csüggedj el! Lépj egy másik (könnyebb) tételre, és ha úgy látod, hogy jut idő és energia egy nagyobb falatra, térj vissza arra a tételre.

Fogok írni, beszélni még a magam tapasztalatairól, kudarcokról, sikerekről, kövess a közösségi médiában, és iratkozz fel hírlevélre is, ha szeretnéd ezeket olvasni, látni!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoemesei.blog.hu/api/trackback/id/tr3216810360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása