Környezeti nevelést segítő ötletek, tippek

Zoé meséi

Zoé meséi

3 társasjáték, amely támogat a tudatos nevelésben

2020. november 29. - JBrigó

Ahhoz, hogy odafigyeljünk a környezetre, a bolygóra valójában mindenünk megvan. A zöld neveléssel sincs ez másként. Hidd el, rendkívül gazdag a tarsolyunk! Ezt alátámasztva a mai cikkben olyan társasjátékokat mutatok, amely nem csak a gyerek számára szórakoztató, fejleszti őt, és a köztetek lévő kötődést is erősíti. Ezen felül támogat a környezettudatos úton.

nevtelen_terv_3.png

Brainbox

Ez az egyszerű társasjáték könnyed szórakozást nyújthat az egész családnak. A játék fejleszti a memóriát, valamint érzékenyít, támogatja a környezeti nevelést. A szabály szerint egy kártyát kell húzni. A rajta található képet 10 másodpercig kell memorizálni, ezután a dobókocka segít feltenni a kérdéseket a lapon látottakkal kapcsolatban.

Ajánlott korosztály: 5+

20161123131437-brainbox-konyezetismeret_jpg.jpg

Planet

A kisiskolásoknak szánt játékban saját bolygót kell tervezni. A játékos adja meg a sivatagok, gleccserek helyet, és az ő feladata a benépesítése. Segítségével megismerhetitek a különféle állatfajok élőhely igényei. Fejleszti az előre gondolkodás képességét, valamint a tervezői készséget.

Ajánlott korosztály: 8+

 

Photosyntesis

Gazdag grafikai világú játék, tényleg szemét gyönyörködtető! Segítségével a fák igényeit ismerhetjük meg. A játékban egy játékos egy fa fajtát képvisel. A cél versengeni a többi fa fajtával, minél nagyobbra növekedve, az erdőben megfelelő helyre lelve terjeszkedni.

Ajánlott korosztály: 10+

photosynthesis-blu34752-15191192777115.jpg

Óvodás és kisiskolás kortól több ilyen, és hasonló társasjáték található a boltokban, online polcaikon is. Tudatos választás a karácsonyfa alá! Mi a helyzet a 3 év alatti korosztállyal? Milyen zöld ajándékkal lehet meglepni azokat a gyerkőcöket, akik nem kedvelik a társasokat? Jövő heti cikkemben választ adok a kérdésekre.

nevtelen_terv_23.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zoemesei.blog.hu/api/trackback/id/tr7016306610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása