Környezeti nevelést segítő ötletek, tippek

Zoé meséi

Zoé meséi

Érzékenyítő filmek

2020. november 15. - JBrigó

Az előző cikkekben már modern tippeket kaptál ahhoz, hogy a gyerkőccel elindulj a környezettudatos úton, méghozzá a saját eszközeivel megtéve azokat az első lépéseket játékappok, valamint egy több konzolon is elérhető játék segítségével. Ezt a sort ezúttal film, valamint mese ajánlóval folytatom, amelyeket felhasználhatsz a gyermeked érdeklődésének felkeltése érdekében. Mint mindig, ezúttal is vedd figyelembe gyermeked életkorát, szükség esetén győződj meg arról, hogy tényleg megfelelő-e számára az ajánlás!

nevtelen_terv_26.png

Zöld sonka és zöld tojás

Netflix mese sorozat, Dr.Seuss könyve alapján. Ha tetszett a Grincs, szerintem a sorozat is sikert arat majd. Eddig egy évad elérhető, és bevallom számomra is élvezhető volt (bár alapvetően szeretem a meséket). Az alap történet lényege egy veszélyeztetett állatfaj megmentése, megóvása. Bár csupa képzelet világ alkotja a mesét, mégis jó eszköz lehet az érzékenyítésre abban az esetben, ha a gyerkőc érdektelen a természet és az azt érintő kérdések iránt. A rövid részek tartalmaznak olyan momentumokat, amelyek tökéletes lehetőséget biztosítanak akár a "zöld téma" felvetésére, kérdések megvitatására.

Ajánlott korhatár: 7+


Lorax

 

Szintén egy Dr.Seuss klasszikus alapján készült film, amelyben a főhős küldetése az erdőirtás megállítása, a természet védelme egy olyan világban, ahol ismeretlenek az igazi, élő fák. Ahogy a filmben is elhangzik: "Ha csak valaki nem tesz az ügyért, komám, akkor semmi sem fog megjavulni!"
Érdemes időt szánni erre a kedves, szórakoztató filmre!

Ajánlott korhatár: 7+


zold_levelek_tajepites_logo_3.png

 

Legendás állatok és megfigyelésük

 

Azt hiszem a több részes filmsorozatot nem kell nagyon bemutatnom. Nagyobbaknak ajánlott, de a Harry Potter vonalat preferálók körében tuti sikert arat. A fő vonal ebben is az állatvédelem, azok megmentése, így egy adott érdeklődési körrel bíró gyerek (azaz szülője) számára lehetőséget ad elindulni.

Ajánlott korhatár: 13+



Mélytengeri mentőcsapat

 

Több részes mese, különféle témákban, mint polip mentés, vagy korallzátony mentés. Segítségével valós problémákról beszélgethettek a kicsivel, és teheti fel kérdéseit. Remek eszköz az érzékenyítésre!

Ajánlott korhatár: Korhatár nélkül



Láthatod, hogy több eszköz is rendelkezésre áll a gyerekek érzékenyítésére. Ahogy korábban is felhívtam a figyelmed előfordulhat, hogy nem jársz sikerrel. Ekkor se csüggedj, hiszen a te példád észrevétlenül fészkeli el magát a gyerkőc fejében! 

 

Jövő héten

 

A következő cikkben olyan természetfilmeket gyűjtök össze neked, amelyek a különböző korosztályt rázhatják fel, különféle módon, bemutatva a valódi világot, a valódi problémát.


nevtelen_terv_23.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zoemesei.blog.hu/api/trackback/id/tr2616286556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása