Környezeti nevelést segítő ötletek, tippek

Zoé meséi

Zoé meséi

Öko életstílus játékkonzolon

Kamaszok

2020. november 08. - JBrigó

A mai cikkben a nagyobb gyerekes szülőké lesz inkább a főszerep, valamint azoké, akik maguk is szívesen töltik szabadidejüket "gamer berkekben".
Egy olyan játékra szeretném felhívni a figyelmet, amelyet bevallom, magam is kedvelek, így nagyon örültem, amikor megláttam az új kiegészítő érkezését, ez a játék a Sims 4.

124092178_361440768261217_3337081764913833575_n.png

Főként nők, lányok preferálják ezt a szerepjátékot. Építeni lehet benne, karaktereket tervezni külső, belső jegyek alapján. Megadható az egész személyiség, írható háttértörténet hozzá, és egy egész családfa alkotására is van lehetőség. Különféle kiegészítők teszik még élvezhetővé az alap játékot, így például háziállatok is elérhetőek a varázslás vagy földönkívüli rejtélyek utáni kutatás mellett. Ilyen "pakk" az Eco Lifestyle, amiről a mai írásom szól.

A Sims 4-et a gyártó 12 éves kortól ajánlja, de tudok kisebb gyerekekről is, akik már sajátosan mozognak ebben a világban. Elérhető Play Stationre, Xboxra, valamint PC-re (számítógépre) egyaránt.

sims4_eco_lifestyle_hir.jpg

A játékban gyakorlatilag "zöldíteni" lehet a várost, és az embereket. Víztisztító projektet indíthatunk benne, szélturbinákat építhetünk megújuló energiaforrás biztosítása érdekében. Itt ugyancsak fontos szerephez jut az RRR (Reduce,Reuse,Recycle), azaz a csökkentés, újrafelhasználás, újrahasznosítás szemlélete. Újrahasznosíthatunk, dekorálhatunk benne különféle tárgyakat is, vagy kutathatunk utána a szemétben is! :) Öko közösséget szervezhetünk, ezzel is mintegy megváltoztatva a világot.
A Sims 4 Eco Lifestyle nem csak azért jó választás, mert a nagyobbak érdeklődését kelti fel, hanem talán a felnőttekét is ilyen formán. Mindent megmutat, bemutat, amit a zöld életmód magában foglalhat, vagy amit mi is eszközölhetünk nemes egyszerűséggel életünk során. Ezekhez sokszor anyagi ráfordításra sincs szükség! A játék emellett pedig bemutatja, hogy az energia hogyan térül meg, hogyan lesz szebb, jobb ettől a világ, és nem utolsó sorban segít ellazulni, kikapcsolni, a mai modern technika segítségével.

Nehéz ma már a kamaszokat "kirobbantani" a tévé, online játék mellől, valódi kihívást jelenthetnek neked. Mindig fontos a fokozatosság, miért ne kezdenéd el a változást ott, ahol a gyerkőc színesen időz?

nevtelen_terv_23.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zoemesei.blog.hu/api/trackback/id/tr5816278108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása