Környezeti nevelést segítő ötletek, tippek

Zoé meséi

Zoé meséi

Zöld játék appok

2020. november 01. - JBrigó

Az előző cikkben azok a gyerekek kerültek előtérbe, akik így vagy úgy, de nem érdeklődnek a zöld megoldások, környezetvédelem, természet iránt. A következő írásaimat ezért ennek jegyében készítem olyan tippekkel, amelyeket a modern technika segítségével lehet alkalmazni, és talán közelebb hozni a gyerekeknek a zöld életmódot.

blogkep_2.png

Nem ringatom magam álomvilágba, és te se tedd!  A tippjeim, észrevételeim működhetnek, ám nem szabad elfelejtened azt, hogy ez nem garancia! Előfordulhat, hogy idő kell hozzá, míg az "elültetett mag kihajt", erre lehet, hogy csak fiatal felnőttként fog sor kerülni. Előfordulhat, hogy elégnek bizonyul a kitartó erőfeszítésed, pár hónap, néhány év, de ne csüggedj akkor sem, ha nem marad végül más a tarsolyodban, mint a példamutatás. Ahogy felnő a gyermek, amit lát, kap otthon, azt viszi tovább. Később, felnőtté válva nagyobb eséllyel alkalmazza az életében az otthon tanultakat, és viszi a jó mintát tovább. Tehát bármit teszel is, a lényeg a törekvés, és az, hogy ne add fel!

A mai cikkben olyan appokat, azaz játék alkalmazásokat fogok javasolni, amelyeket megmutathatsz (korosztályhoz mérten) a gyerkőcnek. Ha egyébként is szeret játszani tableten, mobilon, akkor nagy valószínűséggel elnyeri valamelyik a tetszését.

zold_levelek_tajepites_logo_3.png

Zero Waste

Ez a stratégiai játék segít elsajátítani a szelektív hulladékgyűjtést, az újrahasznosítás alapelvét, valamint csomagolásmentesen lehet benne vásárolni. A gyártó 10 éves kortól ajánlja.

 

Eco Warriors

Mauritius Adventure és Rodrigues Adventures is elérhető a Play áruházban. Gyakorlatilag egy Mario "koppintás", a játék lényege a környezet megtisztítása a szeméttől.

unnamed.jpg
Eco Warriors

Idle EcoClicker

A szimulációs appal zöld várost fejleszthetünk. Állatokat menthetünk, szemetet szedhetünk, erdőket ültetve. Lényegében a gyerekek megépíthetik azt a világot, amire szükség lenne.

 

A természet védelmezője

Mini feladatok végrehajtása mellett kertekből, játszóterekből lehet szemetet szedni, növényeket ültetni, folyókat tisztítani. Ez a játék az előzőekhez hasonlóan segítséget nyújt a probléma vázolásában, és a megoldások ismertetésében.

unnamed_1.jpg
A természet védelmezője

 

Összességében tehát, ha a gyerkőcöd amolyan igazi, mai gyerek, az okos eszközöket, játékokat preferálja, érdemes ilyen jellegű megoldásban is gondolkodni. A következő cikkben kicsit a nagyobb korosztályt megcélozva szót ejtünk a konzolokról (Nintendo és társai), valamint filmeket, meséket is gyűjtök neked össze. Azonban tartsd kérlek szem előtt, mindezek pusztán ajánlások, nem korlátozva korosztályra őket.

nevtelen_terv_23.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zoemesei.blog.hu/api/trackback/id/tr9716265036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása