Környezeti nevelést segítő ötletek, tippek

Zoé meséi

Zoé meséi

3 fenntartható ajándékötlet

2021. december 05. - JBrigó

Ha Karácsonyról esik szó, nem a bolygó az, amire elsőként az ember gondol. Főleg, ha a gyerekekről van szó, igaz? Azon túl, hogy a kicsi kívánsága teljesüljön (ha lehet) megannyi szempont lehet, mint a pénztárcád, az ajándék “képességei”, időtartama, stb. Legyen hangos, villogó vagy épp ellenkezőleg, zajtalan? Mindegy, hisz ahányan vagyunk, annyiféleképp gondolkodunk.

nevtelen_terv_70.png

Pontosan ezért szeretném felhívni a figyelmet, és megmutatni, hogy ezek a különbségek nem zárják ki egymást! Olyan környezettudatos és természetes játékokat gyűjtöttem neked össze a mai cikkben, amelyek ha nem is minden kritériumnak felelnek meg, de legalábbis bizonyítják, hogy a bolygó oldalán állva is lehet a karácsony színes, és csillogó! A játékok márkái mind a Föld érdekeit képviselik, és céljuk egy tudatos nemzedék nevelésének elősegítése. A tervezéstől a gyártáson át, egészen az eladásig odafigyelnek minden folyamat során arra, hogy a lehető legkisebb terhelést róják a bolygóra.

Tündérablakok - Fényes, színes fejlesztő

 

Az építőelemek közepén található színes ablakok segítségével színesen, és kaleidoszkópszerűen látható a világ. Ha hagyod a napsugarakat keresztül világítani rajtuk, gyönyörű fényjáték vetülhet a talajra, falra.

A márka játékai FSC minősítésű európai fából (többnyire bükk, éger és hárs) készülnek, amiket természetes olajokkal zárnak le, ez adja a jellegzetes “Bauspiel illatot”.

 

Ünnepi egérkék - Tündérek, manók, királyok, és királynők

 

A dán márka nálunk is képviselteti magát Zoé játékai között. Tavaly karácsonyra kapta, és azóta is rendszeresen előkerül, ami úgy gondolom a legnagyobb elismerés. 

maileg-16-1710-01-harmas-ikrek-gyufasdobozban-04.jpgKép forrása >>

A Maileg követi az ENSZ Globális Megállapodásának tíz alapelvét, amely kiterjed az emberi jogok védelmére, munkajogra, környezetvédelmi előírásokra és korrupció-megelőzési alapelvekre. A minőség-ellenőrzést és tesztelést minden esetben független harmadik fél laboratóriumai végzik.
Mint gyártó tudja és szem előtt tartja, hogy felelősséggel tartozik a környezetünk védelméért. Hogy mint gyártó igenis felelősséget kell vállalni a környezetszennyezés csökkentésére. Ilyen célkitűzéseik többek között, hogy termékeiket tengeren szállítják. A légi fuvarozást tudatosan kerülik, hogy csökkentsék CO2 kibocsátásukat.

A legtöbb esetben újrahasznosított vagy FSC hitelesített kartont és papírt használnak a csomagoláshoz. Újrahasznosítják a beérkező csomagolóanyagokat: ugyanazokban a dobozokban küldik ki az árut a nagykereskedelmi partnereknek., amiben hozzájuk érkezik a gyárból.

 

Újrahasznosított fa játék - Munkagépek, dinoszauruszok, és szerepjátékok

 

Na ez az a márka, amelyik minden esetben megfelelő lehet! Legyen szó autós játékokról, konyhában főzésről, tűzoltásról, “doktorosdiról” a fürdésen vagy a zenélésen át, tényleg minden típusú tevékenységhez találhatsz játékot!
A Plantoys az első olyan cég a világon, ami újrahasznosított kaucsuk fából gyártja termékeit. A PlanToys eltökélt szándéka, hogy egy fenntartható világot hozzon létre és a termékeinek előállításának minden lépésénél figyelemmel legyen a környezetre. A teljes gyártás során a legjobb alapanyagokból dolgozik, miközben a hulladék termelés minimális vagy nulla.

A gyártás során előforduló többlet fadarabokat, forgácsot, stb a PlanToys Biomassza Erőmű hasznosítja és az így előállított  villamos energia biztosítja a PlanToys gyár és a környező falvak villamos energia ellátását.

 

Láthatod, ez csupán 3 példa, amely bizonyítja, mennyire sokrétű is ez a világ. Mennyi eszköz van a kezünkben - a tiedben is - arra, hogy fenntartható ajándékban gondolkodhass. 
Még van idő, használd ki, nézz körül, kutass, ha kell, kérj segítséget (akár tőlem is), és bízz magadban annyira, hogy idén más legyen a karácsony. Zöldebb, egyszerűbb, tudatosabb, de ugyanúgy szeretettel teli.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoemesei.blog.hu/api/trackback/id/tr7316774236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása